Bijzondere, “gecontroleerde vergrijzing” van hout

EEN KWESTIE VAN ESTHETIEK
In hoeverre architecten en opdrachtgevers het fenomeen accepteren en de natuur zijn gewone gang laten gaan of de oppervlakteontwikkeling door middel van afwerkingslagen controleren, verschilt. Ook voor dit dilemma is er eigenlijk maar één elegante oplossing: met KEIM Lignosil-Verano is een oppervlaktebehandeling op basis van silicaat ontwikkeld die het hout vanaf dag één een natuurlijke, mooie, zilvergrijze patina geeft. Door bewust af te zien van bescherming, zoals gebruikelijk bij verf, vertoont een laag Lignosil®-Verano na verloop van tijd een steeds natuurlijkere vergrijzing. Verder bewerken is niet nodig, de gewenste optiek van een prachtige grijze houten gevel behoeft geen verder onderhoud.

 

Overzicht producten van het KEIM Lignosil®-Verano-Systeem

KEIM Lignosil®-Verano

KEIM Lignosil-Verano is een silicaatgebonden vergrauwingslazuur voor begrensd maatvaste en niet maatvaste houten bouwdelen als buitentoepassing. KEIM Lignosil-Verano simuleert een vergrauwd, gepatineerd oppervlak , zoals deze door een meerjarige weersbelasting op natuurhout ontstaat. KEIM Lignosil-Verano ondergaat een natuurlijke veroudering en overbrugt zo de optische verschillen, die door ongelijkmatige weersbelasting op geëxposeerde en beschermde houten geveldelen kunnen ontstaan.

Kleuren
12 kleuren (op aanvraag)

Verwerking
kwast, roller, airless of industrieel

Verbruik
voor een 2-laags systeem : ca. 0,1 – 0,2 l/m2 KEIM Lignosil-Verano

Verpakking
2,5 l, 5 l, 20 l verpakking

KEIM Lignosil®-Verano-DL

Dient ter instelling van de transparantie van de vergrijzende lazuur op silicaatbasis KEIM Lignosil-Verano en verhoogt de zichtbaarheid van de houtstructuur door de lazuur heen voor de Classic-kleuren.

Kleuren
melkachtig, licht zilver

Verwerking
Airless, penseel, kwast, industrieel

Verbruik
Voor 1-laag: ca. 0,1 - 0,2 l/m2 KEIM Lignosil-Verano

Verpakking
5 l verpakking