VORMGEVEN MET STRUCTUUR

Alles behalve oppervlakkig!

Duurzaam, ecologisch en aantrekkelijk

Minerale pleisters en plamuur van KEIM zijn duurzaam, ecologisch en zien er zeer aantrekkelijk uit. Met behulp van verschillende oppervlaktestructuren en speciale effecten geeft u ruimtes en gebouwen een nieuw gezicht.

Grenzeloze creativiteit en artistieke mogelijkheden

Van glad gestreken, tot structuur, gekalkt, gevilt, met walsen en sjablonen bewerkt of met de borstel uitgewassen. Met pigmenten gekleurd of vermengd met verschillende korrels. Met pleisters is alle vormgeving mogelijk.

Waar opdrachtgevers en architecten jarenlang voor glad pleisterwerk kozen, maken nu grove structuren en met troffel, wals, plamuurmes, borstel of bezem bewerkte pleisters een ware renaissance door. 

Om voor het juiste resultaat te zorgen, zijn voor deze creatieve bewerkingstechnieken een goede vakkennis en het juiste vakmanschap vereist.

Een beeld van de vele mogelijkheden om minerale pleisters vorm te geven:

Rau-/Reibeputz
Rau-/Reibepleister

Het aangemaakte pleister wordt met een sponsbord op korreldikte afgespaand, waardoor de kenmerkende structuur ontstaat. → Minerale pleisters van KEIM hebben de beste verwerkingseigenschappen.

Troffelslag
Troffelslag

De troffel wordt met de zijkant in de verse, nog vochtige pleister gedrukt en met wat druk weggehaald. Afhankelijk van het “handschrift” van de stukadoor ontstaat een individueel oppervlak.

 

Bezemstructuur
Bezemstructuur

Met de bezem of borstel wordt een structuur in het nog vochtige pleister aangebracht. Hierbij kunnen zowel verticale als horizontale structuren worden getrokken.

 

MODELLEERTECHNIEK
Modelleertechniek

Bij deze techniek wordt het nog vochtige pleister gemodelleerd. Hiervoor worden meestal speciale spanen gebruikt. Voor het modelleren kunnen ook houten latten worden gebruikt.Vereist vakmanschap.