Oude gebouwen renoveren en monumenten beschermen

Het mooie creëren, het waardige beschermen, het waardevolle onderhouden – met KEIM Purkristalat

 

Betrokken monumentenzorg – historische en technische uitdaging

Wie begrijpt dat het verleden de sleutel tot het heden en de toekomst is, weet hoe belangrijk het behoud van historische gebouwen of de renovatie van oude gebouwen is. Het aan onze kinderen overdragen van het architectonisch erfgoed van onze voorouders is de grootste wens van betrokken monumentenzorg en houdt voor alle betrokkenen een grote uitdaging in. Dat bij de vormgeving en renovatie van oude gebouwen de allerbeste materialen moeten worden gebruikt, spreekt voor zich.

“Ik streef er altijd naar om de creaties van kunstenaars in onveranderlijke pracht en schoonheid aan komende generaties te tonen als sprekende getuigen van de kunstzinnigheid in de betreffende periode.”
(Adolf Wilhelm Keim, pionier op het gebied van de silicaattechniek in 1881)

KEIM Purkristalat – ook moderne architectuur verdient de beste kwaliteit

Een product dat zich al ruim 100 jaar bij de renovatie van oude gebouwen heeft bewezen, wordt ook steeds vaker bij nieuwbouw toegepast. Het ongeëvenaarde effect van KEIM Purkristalat-verflagen met de helderen kleuren die de ondergrond optisch tot leven laten komen, geeft ook aan architectonische hoogwaardige nieuwbouw een geheel eigen karakter. Dankzij de bouwfysisch ideale en diffusie-open verf met een lange levensduur is KEIM Purkristalat ook op de lange termijn een financieel aantrekkelijk product.

Fantastische kleurglans dankzij het zuivere anorganische bindmiddel

KEIM Purkristalat heeft niet alleen zijn legendarische levensduur, maar ook de aantrekkelijke uitstraling aan het bindmiddel waterglas te danken. Door het heldere, zuivere anorganische bindmiddel kunnen lichtstralen ongehinderd passeren en op de pigmentdeeltjes reflecteren.

Deze ongehinderde lichtreflectie zorgt ervoor dat de KEIM Purkristalat-verf oplicht.
Het natuurlijk matte, minerale oppervlak in combinatie met de fantastische helderheid van het pigment geeft KEIM Purkristalat-verf een ongeëvenaard uiterlijk – levendig en fascinerend.

 

Onovertroffen duurzaamheid dankzij de niet-oplosbare verbinding tussen verf en ondergrond

KEIM Purkristalat is een zuivere silicaatverf die aan DIN 18 363, deel 2.4.1 voldoet en die decennia lang goed aan de ondergrond blijft hechten: het silicaatbindmiddel waterglas dringt diep door in de minerale ondergrond en zorgt voor een chemische reactie. Dit proces wordt ook wel ‘verkiezeling’ genoemd en zorgt voor een niet-oplosbare verbinding tussen verf en verfdrager. De minerale verbinding is extreem duurzaam. De zuiver minerale grondstoffen van KEIM Purkristalat zijn gegarandeerd stabiel tegen de agressieve invloeden vanuit de omgeving, zoals zure regen en UV-straling. Tegelijkertijd wordt de ondergrond door de opname van het bindmiddel waterglas verstevigt en sterker.