poLyChro® Les Couleurs® Le Corbusier

Le Corbusier wordt beschouwd als de belangrijkste architect van de moderne tijd. Hij drukte zijn stempel op ons beeld van moderne architectuur en het moderne design in het algemeen. Op basis van zijn unieke ervaringen als architect, kunstenaar en designer ontwikkelde Le Corbusier een meesterwerk op kleurgebied: de Polychromie Architecturale. Het ideale instrument voor de uitgekiende toepassing van kleuren in de architectuur.

De echte Le Corbusier-kleuren bij KEIM!

Aan geselecteerde partners is exclusief gevraagd om de Polychromie Architecturale te vertalen naar bijzondere en hoogwaardige decoratieve producten.

KEIM biedt met poLyChro in de échte Le Corbusier-kleuren een bijzondere, hoogwaardige kleurintensieve verf in zijdeglans die exclusief in de unieke kleuren uit het kleursysteem van de meester Le Corbusier is gemengd en waarvan de kwaliteit voldoet aan de richtlijnen van Les Couleurs Suisse AG, vertegenwoordiger van de Fondation Le Corbusier, Parijs.

De PoLychromie Architecturale is een kleursysteem met 63 fascinerende kleuren die Le Corbusier in de jaren 1931 en 1959 uitwerkte tot twee kleurcollecties..

→ Hier naar de ONLINE-kleurenclaviatuur

Le Corbusier – in het voetspoor van een architectonische meester

Charles Édouard Jeanneret-Gris alias Le Corbusier (1887-1965) was architect, stedenbouwer, ontwerper, kunstenaar en architectuurtheoreticus op meerdere domeinen en was zijn tijd op allerlei aspecten vooruit. De indrukwekkende ontwerpen van Le Corbusier zijn gebaseerd op een “synthese van de kunsten”; d.w.z. het samenspel van architectuur, interieurdesign, meubels en kleur. 

Ze zijn ook vandaag nog steeds overtuigend en maatgevend. Een opvallend voorbeeld is de in 1927 gebouwde twee-onder-één-kap-woning van Le Corbusier in de Weissenhofsiedlung in Stuttgart (afbeelding links en onder).

Le Corbusier - World Heritage Site met KEIM!

Dit architecturale werk van Le Corbusier wordt beschouwd als een 'uitstekende bijdrage aan de moderne beweging' en staat sinds juli 2016 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

poLyChro®– de Le Corbusier-kleuren…

  • Fascinerende matte muurverven
  • Inspireren met een fascinerende kleurdiepte, tijdloze elegantie creëren
  • Handmatig met de zuiverste kleurpigmenten samengesteld
  • Milieuvriendelijk en ademend voor een gezonde leefomgeving

Productoverzicht

De 63 meesterlijke kleuren van Le Corbusier, vertaald naar kleurrecepten van een fantastische kwaliteit; dat is poLyChro®, Les Couleurs® Le Corbusier manufactured by KEIM.
poLyChro® is de perfecte symbiose tussen een oppervlak in zijdeglans met een fascinerende kleurdiepte. Kleuren vol leven, intensiteit en terughoudende elegantie. poLyChro is verkrijgbaar voor zowel binnen- als buitentoepassingen.