Kwaliteit & duurzaamheid

Ongekend duurzaam: Mineraalverven

Een gevelverf moet ten minste 20 jaar meegaan, zowel optisch als functioneel. Voor mineraalverven van KEIM is dit geen enkel probleem, deze gaan probleemloos twee keer zo lang mee. Verflagen van honderd jaar zijn geen uitzondering.Wat duurzaamheid betreft heeft de concurrentie geen schijn van kans tegen de mineraalverven van KEIM.

Gevelverven hebben in feite twee taken: ze geven een gebouw kleur en beschermen het tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, uv-straling, hitte, kou, schadelijke stoffen of micro-organismen. Geen wonder dus dat veel verven het niet lang uithouden bij zo'n langdurige belasting. En dat betekent: opnieuw verven. U kunt ook direct voor een duurzaam materiaal kiezen. Met de mineraalverven van KEIM kiest u voor een veilige oplossing.

 

Wie een huis bouwt of renoveert, denkt aan de lange termijn en rekent in decennia. Dat geldt uiteraard ook voor de gevel, die als aantrekkelijke beschermende “schaal” een belangrijke rol speelt in het waardebehoud. De gevelverf speelt hier een belangrijke rol, omdat deze tegen de weersinvloeden en vochtschade beschermt. Maar dat geldt alleen zolang de gevelverf intact is. Een gevel is dus veel meer dan een oppervlakkig thema. Het loont de moeite om de juiste materialen te selecteren.

 

KEIMVERVEN - tot op heden ongeëvenaard duurzaam
Mineraalverven of silicaatverven vormen al generaties lang de maat der dingen. Voor de ongeëvenaarde levensduur van deze verf zijn goede redenen aan te wijzen:

 

 

Silicaatverven laten namelijk zeer goed waterdamp door, waardoor verraderlijke vochtopbouw achter dichte lagen wordt vermeden en schade op de lange termijn wordt tegengegaan. Het bindmiddel waterglas is niet alleen puur natuur, maar ook zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Het gaat een chemisch vaste verbinding met de ondergrond aan en “versteend” als het ware. Het resultaat is een zeer duurzame, uv-stabiele verbinding. Dankzij de eveneens minerale, maar gebonden pigmenten blijven kleuren lang behouden, geeft het oppervlak niet af en treedt er veel minder vervuiling op dan bij dispersieverven.

 

Wereldwijd legio praktijkvoorbeelden

Het voorgaande kan overigens overweldigend worden bewezen: er zijn nog steeds originele gevelschilderingen met KEIM gevelverf van eind 19e eeuw te vinden die in opperbeste staat zijn. Het is dan ook niet voor niets dat opdrachtgevers van gerenommeerde gebouwen wereldwijd op producten van KEIM vertrouwen.

Bondskanselarij

Berlijn

Marina Bay Hotel

Singapore

Run Run Shaw

CMC, Hongkong

Sydney Opera House

Sydney