Kleurstabiliteit

Kleur blijft kleur

Kleuren veranderen: hout kleurt donkerder of vergrijst, witte verven vergelen en gevels verbleken. Dit laatste kan worden tegengegaan: door mineraalverven met zeer lichtechte, anorganische pigmenten.

Verf is multifunctioneel: het beschermt niet alleen de bouwmaterialen, maar is ook een belangrijk beeldend element in de architectuur en stadsplanning. Verf benadrukt de individualiteit van een gebouw, een straat, een qua architectuur harmonisch stadsgedeelte of een hele plaats. Bij het kleurontwerp gaat het dus om veel meer dan alleen maar een kleur.

 

Minerale pigmenten verbleken niet en hebben een extreem hoge kleurvastheid. Daarom blijven de mineraalverven van KEIM decennia lang onveranderd mooi, aangezien ze enkel hoogwaardige, uv-bestendige pigmenten bevatten.

 

Veel verven veranderen sneller of langzamer onder invloed van verontreinigingen, schadelijke stoffen en vooral het percentage uv-straling in zonlicht. Waar vervuiling van invloed is op de glans van een verf, verandert het uv-licht het kleurmateriaal zelf. Zo wordt bij dispersieverven het bindmiddel afgebroken, wat vooral bij bonte kleuren zichtbaar is als een wittige waas. Van veel organische pigmenten verandert de chemische structuur en dus de kleur onder invloed van uv-licht.

De mineraalverven van KEIM bevatten uitsluitend hoogwaardige, anorganische pigmenten. Hierdoor onderscheidt deze verf zich op de markt en kunt u jarenlang genieten van een glanzende gevel!