Gezonde verf voor gezonde woonruimten

Lucht is om in te ademen,alleen binnen zijn er ook schadelijke stoffen aanwezig. Met minerale verven van KEIM op de wand kunnen ook allergische personen ademhalen.

Brandveiligheid, geluidsisolatie, thermische isolatie - voor bijna alles bestaan er normen in de bouw, alleen niet voor de gezondheid van bewoners. Schadelijke stoffen in de binnenlucht beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van de aanwezigheid, maar ook onze gezondheid. Artsen zijn bezorgd, dat steeds meer mensen op steeds meer stoffen allergisch reageren. Kinderen zijn daarin sterk vertegenwoordigd, omdat zij wezenlijk gevoeliger reageren dan volwassenen.

Het doel van verantwoorde bouw en architectuur zou de creatie moeten zijn van gebouwen met een gezond binnenklimaat. Wat zorgt eigenlijk voor een gezond binnenklimaat? Dat hangt van verschillende factoren af zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Maar ook emissies uit bouwstoffen en meubels kunnen de kwaliteit van de binnenlucht en daarmee ons welzijn beïnvloeden. Met name moderne, zwaar geïsoleerde gebouwen zonder gecontroleerd ventilatiesysteem stellen ons voor behoorlijke uitdagingen.

De dampopen mineraalverven van KEIM bevatten geen stoffen die voor de gezondheid van de mensen of voor het milieu schadelijk zouden kunnen zijn.

KEIM binnenmuurverven - natuurlijk, woongezond & zonder toevoeging van conserveringsmiddelen

KEIM engageert zich reeds decennia ervoor om woongezonde producten te ontwikkelen en te produceren. En dat in de totale levenscyclus! En dat met het verkiezelingsprincipe van silicaat : daarbij gaat het bindmiddel een chemische reactie aan met de ondergrond tot een onverbreekbare verbinding en blijft daarbij zeer waterdampdoorlaatbaar.

Dit geniale principe is uitgevonden en op de markt gebracht door de geleerde ambachtsman en gepassioneerde uitvinder Adolf Wilhelm Keim. In het jaar 1878 legde hij met de eerste 2 componenten silicaatverf de basis voor de onderneming KEIM. In de tientallen jaren daaropvolgend werd KEIM wereldwijd marktleider in minerale bescherming van gebouwen. Met een bewuste verantwoording voor het milieu en de toekomstige generatie ontwikkelt en produceert de onderneming tot vandaag de dag minerale producten en systemen, die aanspraak maken op een zeer lange levensduur en duurzaamheid.

Veel traditionele wandverven bevatten conserveringsmiddelen, zoals isothiazolinone. De binnenverven van KEIM garanderen een gezond woonklimaat en zijn niet geconserveerd met isothiazolinone, aangezien dit allergische reacties kan veroorzaken bij mensen met een allergie of kinderen. De alkaliteit van het silicaatbindmiddel maakt een conserveringsmiddel overbodig en beschermt ook tegen schimmelvorming op uw wanden!

Verfproducten op basis van een alternatief bindmiddel hebben deze natuurlijke conservering niet. Om verf houdbaar te maken, worden normaal gesproken conserveringsmiddelen toegevoegd.

Bovendien wordt de verf regelmatig getest door onafhankelijke testinstituten, zoals het “Institut für Umwelt und Gesundheit (IUG)”. Wij kunnen dus gerust stellen dat KEIM voorop loopt op het gebied van verven voor een gezond woonklimaat!

Geen schadelijke stoffen in de lucht door mineraalverven
Gegarandeerd prettig voelen en bijkomen tussen de vier muren van uw eigen huis.

 

De binnenverven van KEIM bevatten geen conserverings- en oplosmiddelen of weekmakers en zijn dus zeer geschikt voor gevoelige mensen, zoals kinderen of mensen met een allergie.

Met wandverven van KEIM gaat u voor zekerheid!

Geschikt voor mensen met een allergie - kwaliteitskeurmerk voor veilige bouwproducten

Sinds 1983 is KEIM Biosil op de markt, de eerste silicaatverf voor binnen voor mensen met een allergie, aangezien er geen conserveringsmiddelen, weekmakers en oplosmiddelen aan zijn toegevoegd en de verf zeer diffusie-open is. Daarom is KEIM in 1998 onderscheiden met het TÜV-milieukeurmerk (Umweltsiegel) en in 2003 met het certificaat “Allergiker geeignet” (geschikt voor mensen met een allergie) (IUG).

Regelmatige controles door onafhankelijke instituten bevestigen de veiligheid van de producten. Als eerste fabrikant ooit is KEIM in 2004 voor het product KEIM Biosil onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk “natureplus”. Deze kwaliteitsgarantie stelt veel strengere eisen aan bouwproducten dan de “Blaue Engel” en is bedoeld om consumenten en professionals in de bouw duidelijkheid te verschaffen over de beste duurzame bouwproducten op de markt.

Ongeacht of het gaat om een woon-, slaap of werkkamer, een kinderdagverblijf, een school of ziekenhuizen - met de mineraalverven van KEIM kan iedereen gewoon en veilig doorademen.