Gevelisolatie

Welzijn en energie besparen!

 

Gebouwen behoren tot de grootste energieverslinders. Niet of onvoldoende geïsoleerde gevels veroorzaken tot wel 40% van het energieverlies.
's Winters heerlijk warm en 's zomers heerlijk koel...In een goed geïsoleerd huis heerst het hele jaar door een gebalanceerd en aangenaam klimaat. Bij koud weer koelen bij niet geïsoleerde buitenmuren de binnenmuren sterk af, wat niet alleen koude trek oplevert, maar ook het gevaar op schimmelvorming vergroot. Door warmte-isolatie kan dit effect worden voorkomen. Zo hebt u het hele jaar door een aangenaam warm en gezond binnenklimaat.

 

Niet elk isolatiemateriaal is hetzelfde

Isoleren met EPS
Polystyrol

→ Polystyrol (EPS) wordt tegenwoordig bij ruim 70% van alle isolatie-ingrepen gebruikt. Dit isolatiemateriaal is makkelijk te verwerken en de systemen branden slecht.

Op EPS mogen geen donkere verven worden aangebracht. De kritiek op dit isolatiemateriaal is voornamelijk van ecologische aard.

Isoleren met KEIM minerale wol
Minerale wol

Isolatieplaten van minerale wol worden vooral gemaakt van natuurlijk gesteente en zijn onbrandbaar. Op systemen van minerale wol, zgn. steenwolplaten, mag met donkere verf worden geverfd. KEIM MW is een systeem voor minerale wol dat niet alleen voor een optimaal vochtbeheer zorgt, maar ook de alg- en schimmelvorming terugbrengt. 

Mineraal schuim, KEIM Xpor-Systeem
Mineraal schuim

Isolatieplaten van mineraal schuim maken een volledige minerale en ecologische bouwwijze mogelijk. Zo is de isolatieplaat uit het KEIM X-Por Systeem bijvoorbeeld met het keurmerk natureplus gecertificeerd. De isolatie van platen van mineraal schuim is wat minder dan die van de hiervoor genoemde platen, maar deze platen bieden een uitstekende bescherming tegen zomerwarmte, zijn niet brandbaar, brengen geen schade toe aan onze natuurlijke omgeving en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Waar moet u op letten

Ademt mijn huis nog wel voldoende met isolatie?

Minerale systemen zijn diffusie-open, waardoor vocht op uitstekende wijze over de hele wand kan worden verdeeld. Vocht dat via het metselwerk naar binnen komt, kan op deze manier weer worden afgevoerd. Als diffusie niet mogelijk is, kan het isolatiesysteem vochtig worden, waardoor de isolerende werking afneemt met alle negatieve gevolgen van dien.
Met de isolatiesystemen van KEIM zal u dat echter niet gebeuren.

MEER INFORMATIE

Warmtebruggen

Fouten in de uitvoering leiden tot warmtebruggen. Warmtebruggen zijn gebieden waarin meer warmte wordt afgevoerd dan in de rest van het oppervlak. Hierdoor wordt schimmelvorming gestimuleerd.

Bescherming tegen algen en schimmels.
Om tegen algen en schimmels te beschermen, worden vaak biociden ingezet. Aangezien biociden wateroplosbaar zijn, spoelen ze uit bij regen. Hierdoor neemt niet alleen hun werking af, maar komen ze via het regenwater ook in ons milieu. 

KEIM BGI klassiek

Uw voordelige systeemoplossing met de bewezen kwaliteit van KEIM mineraalverven.

Naar het product