Verfkosten van gevels - op de lange termijn bekeken

Mineraal loont: een gevelverf van KEIM blijft decennia lang mooi en is dus economisch gezien duurzamer dan een traditionele verf.

Goedkoop is vaak duurkoop. Al bij de bouw is kwaliteit uiteindelijk onder de streep een betere en economischer oplossing. Met mineraalverven worden gevels functioneel en optisch duurzamer en dus kostenefficiënter dan gedacht.

Kwaliteit is op de lange termijn de economische oplossing

Wie economisch denkt, denkt vooruit. Want alleen de tijd wijst uit hoe de uiteindelijke kosten zullen uitvallen. Hoe langer de geplande gebruiksperiode, hoe belangrijker dit aspect wordt.

Aangezien er bij de bouw niet in jaren, maar in decennia en zelfs generaties wordt gerekend, is een duurzame investering vaak economischer. Een eenvoudige rekensom laat zien dat dit ook voor gevels geldt: door langere renovatiecycli worden de onderhoudsbegrotingen lager en staan projecten ook minder vaak in de steigers. 

Het gekozen verfsysteem speelt dus een belangrijke rol. Mineraalverven blijken een uitstekende manier te zijn om geld te besparen, aangezien de onderhoudskosten minimaal zijn en de functie en uitstraling lange tijd gegarandeerd zijn.

En ook al kosten goede mineraalverven wat meer, dan leveren deze in vergelijking tot de werkzaamheden slechts een marginale bijdrage aan de totale kosten. En dat terwijl de kwaliteit van een gebouw op de lange termijn sterk verbetert.
Goedkoop bouwen loont niet, maar intelligent investeren wel. Mineraalverven besparen op de lange termijn geld.