20 jaar kleurgarantie

DUURZAAMHEID IS EEN MUST – OOK BIJ KLEUREN !

De gevel is het aangezicht van een huis.

Kleur geeft een gebouw zijn identiteit, het samenspel van architectuur en kleur definieert het karakter van het bouwwerk. De rol van kleur in de architectuur is onomstreden en wordt sinds decennia als een belangrijk ontwerpelement beschouwd.

Ook de psychologie houdt zich al lange tijd bezig met het fenomeen kleur en zijn uitwerking op de mens en gebruikt deze kennis vervolgens met veel succes bij het ontwerpen van gebouwen.

Het investeren in kleur en kleurontwerp loont!

Kleur is het goedkoopste en meest effectieve ontwerpelement in de bouw. Of het nu gebruikt wordt voor privé wonen of openbare gebouwen, aansprekende en harmonieuze kleuren verhogen het woongenot.

Kleurveranderingen zijn een optische tekortkoming en voor iedereen zichtbaar!

Kleurveranderingen in buitenverven zijn duidelijk zichtbaar en storend voor het aangezicht. Bekend is het fenomeen van ramen met luiken waarbij het zichtbare gedeelte verbleekt is en de kleur achter de luiken nog de oorspronkelijke kleur heeft dankzij de bescherming tegen zon- en weersinvloeden. Dit is niet alleen lelijk maar doet ook het goede gevoel van de toentertijd met zorg uitgezochte mooie kleuren teniet. Vandaag de dag is dit gelukkig te voorkomen met de KEIM buitenverven.

20 jaar kleurgarantie
Garantievoorwaarden

FACTOREN DIE DE KLEURBESTENDIGHEID BEÏNVLOEDEN

WETEN EN BEGRIJPEN ...

De kleurstabiliteit en de permanent constante visuele indruk van gevelverven hangen af ​​van een aantal verschillende factoren. De belangrijkste zijn licht, weer en luchtverontreinigende stoffen. Bijzonder belangrijk voor een permanent constante kleur is de weerstand van de kleurpigmenten tegen licht (vooral  UV-straling) en tegen aanvallen van verontreinigende stoffen uit de atmosfeer (zogenaamde „zure regen“).

 De duurzaamheid van de bindmiddelen speelt ook een belangrijke rol. En natuurlijk verandert de visuele indruk ook door de blootstelling aan vervuiling.

Organische pigmenten veranderen op veel manieren door de invloed van UV-stralen in hun kleur. Anorganische, minerale pigmenten worden verkregen uit natuurlijke bronnen zoals ijzeroxiden. Alleen anorganische, minerale pigmenten zijn duurzaam, licht- en UV-bestendig en behouden hun kleur gedurende tientallen jaren. Ook agressieve luchtverontreinigende stoffen ("zure regen") kunnen leiden tot kleurveranderingen in pigmenten. Alleen geselecteerde anorganische pigmenten zijn zuurbestendig.

 

CONCLUSIE: DOOR EXCLUSIEF GEBRUIK VAN MINERALE PIGMENTEN BEREIKT U EEN CONSTANTE KLEUR IN UW VERFLAGEN. 

Pigment en pigment zijn twee dingen - qua materiaal en duurzaamheid

Kleurpigmenten laten zich indelen in organische en anorganische (minerale) pigmenten.