De muur in de woonkamer vormgeven

In de woonkamer wordt veel tijd doorgebracht. De sfeer en opdeling van de ruimte moeten dan ook op elkaar zijn afgestemd. Van grote invloed op de ruimte zijn natuurlijk ook de muren die als het ware het decor vormen. Afhankelijk van uw smaak kunt u voor een rustgevende of een inspirerende vormgeving kiezen.

Grenzeloze vormgeving van muren

Tegenwoordig zijn woonaccessoires en meubels via meubelwinkels en online winkels eenvoudig te koop. Wie trouw is aan zen geeft vermoedelijk eerder de voorkeur aan witte wanden. Wie het Afrikaanse levensgevoel wil vieren, kiest echter voor warme, aardse tonen. En voor een zonnig, mediterraan gevoel in de woonkamer verft u de wanden in de woonkamer met een veegtechniek in oranje en zongeel.

 

Belangrijk is dat de wanden een aanvulling vormen op de rest van de ruimte, maar deze niet domineren. Zo kan bijvoorbeeld met een vermiljoenrode wand op de achtergrond mooie contrasten worden gecreëerd als witte meubels met witte accessoires worden gebruikt. Zulke contrasterende kleurcombinaties prikkelen en brengen de ruimte tot leven.